бесплатна достава
за порачки преку 6000,00 денари. 

Како да нарачате

КУПУВАЊЕ СО ДОВЕРБА

1. Избор на производи

За да Ви биде овозможено купување на нашата веб страница препорачуваме да бидете регистриран корисник, меѓутоа постои и можност за брза порачка. Процесот на регистрација е многу едноставен и потребно е да ги внесете само Вашите лични податоци. На почеток на секоја страница се наоѓа паѓачко мени со категории на производи. Со избор на некоја од категориите ќе се отвори страна со набројани производи. Доколку не знаете на која категорија и припаѓа производот кој Ве интересира, можете да го искористите полето за пребарување кое се наоѓа најгоре на секоја страница. Во полето можете да ја внесете шифрата на производот, името на брендот, намената и сл. при преглед на производите кои се достапни за купување, ќе приметите од десна страна поле "ДОДАЈТЕ ВО КОРПА ". Кога ќе го притиснете тоа поле ќе бидете известени дека производот се наоѓа во Вашата корпа. Можно е повеќе пати да додадете ист производ во корпа.

2. Содржина на корпата

Во секој момент овозможен е преглед на сите производи кои сакате да ги купите. Со едноставен клик на иконата за корпата, отворате страница на која се прикажани сите производи одбрани за купување. Многу лесно можете да избришете производи од корпата или спротивно да го зголемите нивниот број т.е количина.

3. Нарачување на производи од кошничката

Кога сте подготвени да извршите купување потребно е во следните неколку чекори да одберете адреса на испорака, метод на испорака и начин на плаќање. Доколку сте се предомислиле во врска со купувањето и сакате нешто да смените, едноставно можете да се вратите на страната на кошничката со клик на полето "ПРОДОЛЖИ СО КУПУВАЊЕ". Со кликнување на копчето „КАСА“ одите на следниот чекор а тоа е пополнување на потребните податоци за вашата нарачка.

-НАПОМЕНА: Ова бажи само за купување преку телефонски број (Во случај на телефонски нарачки на производи од веб страната, потрошувачот изрично се согласува дека нарачката од веб страната ќе биде направена во негово име , и на вработениот на Центарот за корисници на веб страната на МЕРКАТОР АНГ со јавување на (тел: +389 78 378 093)  потрошувачот е должен да му соопшти информации релевантни за креирањето и реализација на нарачката(име,презиме,адреса за доставување,мобилен тел).  Исто така, потрошувачот изречно се согласува на овој начин нарачаниот производ да биде доставен на адресата на потрошувачот, како и плаќањето да се изврши во готовина при доставата).

4. Избор на начинот на плаќање

Нарачката се плаќа при превземање на робата, со платежна картичка во продавницата на Меркатор Анг , вирмански - после издадена про-фактура

5. За крај на нарачката

Со потврда на полето ЈА ПОТВРДУВАМ НАРАЧКАТА, ќе Ви се прикаже известување за успешно пратена нарачка. Многу брзо потоа, на емаил адресата која ја имате впишано при регистрацијата ќе Ви пратиме потврда за нарачаните производи. За сите дополнителни прашања можете да не контактирате на info@merkatorang.com.mk или телефонски на +389 (0) 78 378 093.